fbpx

Κριτές

ATHENA Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Ο ATHENA 2023 και η απονομή βράβευσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία!
Το 2024 ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Σπάρτη, 25 - 27 Απριλίου, ενώ η απονομή θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, την κριτική επιτροπή του ATHIOOC απαρτίζουν δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση και ολοκληρωμένη άποψη για το ελαιόλαδο, καθώς και με μεγάλη πείρα σε διεθνείς διαγωνισμούς.


Dr. Richard Gawel

Australia

Dr Richard Gawel has judged in over 30 national and international EVOO competitions including the Australian and New Zealand Nationals, the Los Angeles International, Sol D’ Oro (Verona) and Olives Japan. Richard trained and headed the first Southern Hemisphere taste panel recognized by the International Olive Council. He was the inaugural lecturer in sensory science at the University of Adelaide, and later taught principles of food and wine matching at the Le Cordon Bleu culinary school. He has authored several peer-reviewed papers on the bitterness and pungency of phenolic compounds and on the consistency of expert tasters in judging situations. He currently is a consultant taster and blender for the Australian olive industry and conducts full time research on taste active polyphenols. He holds several degrees from Australian universities: BSc Adelaide-Roseworthy, Graduate Diploma in Wine, Dip.Ed. Adelaide, PhD Deakin University at Geelong, Victoria.

athena olive oil competition logo
athiocc logo

Διεθνής Διαγωνισμός
Ελαιολάδου

VINETUM EVENT MANAGEMENT
+30 210 766 0560

Created by all-restaurants | Powered by DataQube