fbpx

Διαγωνισμός

ATHENA Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου
Vinetum Logo

Διοργάνωση

Η Vinetum, διοργανώτρια εταιρεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA, δημιουργήθηκε το 2000 και είναι πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύθηκε στην οινική επικοινωνία.

Βασικό αντικείμενο της εταιρείας είναι να παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας για το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες για ενημέρωση, τόσο των σχετικών κλάδων, όσο και του καταναλωτικού κοινού.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες της εταιρείας συγκαταλέγεται η διοργάνωση των εκθέσεων, όπως το Οινόραμα (κρασί), η Ζυθογνωσία (μπίρα), Athens Craft Beer Festival (μπίρα) η Αφρός & Φυσσαλίδες (αφρώδεις οίνοι), το Ελληνικό Απόσταγμα (ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα) και το Drink Pink (ροζέ οίνοι). Η Vinetum διοργανώνει πολλές ακόμα εκδηλώσεις (μονοήμερες γευστικές δοκιμές, συνέδρια, ενημερωτικά ταξίδια κ.ά., με δική της πρωτοβουλία ή και για τρίτους), οι περισσότερες με αντικείμενο το κρασί. Ανάμεσά τους δεσπόζει η μοναδική στην Ελλάδα παρουσίαση κορυφαίων ελαιολάδων από διάφορες ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, φυσικά και της χώρας μας, που γίνεται ετησίως στο πλαίσιο της τελετής απονομής μεταλλίων και διακρίσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA, με την παρουσία ελλήνων και ξένων ελαιοπαραγωγών.

Επίσης, η Vinetum, αναλαμβάνει τη δημιουργία ηλεκτρονικού ή έντυπου περιεχομένου (content), όπως για παράδειγμα αυτό της πεντάγλωσσης εθνικής διαδικτυακής πύλης της Ελλάδας για το κρασί, www.newwinesofgreece.com, που δημιούργησε για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Ανάμεσα στις εκδοτικές δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνονται η μηνιαία εφημερίδα του κρασιού Αμπελοτόπι (2004-2012), εξειδικευμένα βιβλία για το κρασί, χάρτες, αφίσες, newsletters κ.ά. Τέλος, η Vinetum εκπροσωπεί στην Ελλάδα διάφορες εταιρείες του εξωτερικού με συναφές αντικείμενο εργασίας, όπως για παράδειγμα διεθνείς διαγωνισμούς οίνων, π.χ. τον Concours Mondial de Bruxelles και το International Wine & Spirits Competition και εκδοτικούς οίκους. 

 

MARIA KATSOULI

 

Maria Katsouli
Greece
Competition Director

Maria Katsouli is a wine and olive oil sommelier, journalist, educator, hospitality consultant and certified olive oil taster.
Maria is Greece’s first sommelier (since 1990) and one of the most respected figures in the country’s hotel and restaurant industries. In the year 2000 she started attending seminars on the organoleptic assessment of olive oil and table olives, followed by many others in olive growing, olive milling and blending, in both Greece and Italy. Today, she is considered a foremost expert in the harmonious matching of extra virgin olive oil with food.

From 2011 to 2014 she was an official member of the organoleptic tasting panel of the Greek National Interprofessional Organization of Olive Oil and Olives. She is a certified Professional Olive Oil Expert by Staregister and certified Olive Oil Sommelier by the IRVEA and International Olive Oil Academy. She has judged in many wine and olive oil international competitions, including the Concours Mondial de Bruxelles and Evooleum.

She has worked as an associate for Paratus Europe (2012-2016) organizing seminars on olive oil quality control and sensory analysis and she is a permanent lecturer at the Etoile College of Hospitality and Gastronomy Studies in Athens.

She has written many articles on food, wine and olive oil for various publications and in the past has hosted a weekly TV show on food and wine for Greek television and has been a Riedel glass ambassador for Greece. She is regularly invited to speak in conferences and seminars on wine and olive oil appreciation.

She holds a degree in Business Administration from the University of Pireaus and is a founding member of the Greek Sommelier Association and of Greek Women in Wine.

She is co-founder and managing director of the Athena International Olive Oil Competition organized by Vinetum in Greece.

athena olive oil competition logo
athiocc logo

Διεθνής Διαγωνισμός
Ελαιολάδου

VINETUM EVENT MANAGEMENT
+30 210 766 0560

Created by all-restaurants | Powered by DataQube