Διαγωνισμός

ATHENA 2018
Greece

Athena 2018 | Δελφοί

Περιοχή παγκόσμιας εμβέλειας, τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά.

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων (το 2017 ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Μεσσηνία, μία από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας), ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός Athena καθιερώθηκε ως θεσμός.

Η διεξαγωγή του, όταν είναι εφικτό, θα γίνεται εκτός Αθήνας, τιμώντας ή και αναδεικνύοντας κάποια σημαντική ελαιοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 2018 ο AΤΗIOOC θα φιλοξενηθεί στους Δελφούς, μια περιοχή παγκόσμιας εμβέλειας, τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά, αλλά σχετικά άγνωστη για τη μακρά και επίσης σημαντική παράδοση στην ελαιοκαλλιέργεια. Παρότι, μάλιστα, και ο ελαιώνας της, ως μέρος του δελφικού περιβάλλοντος προστατεύεται από την UNESCO.

Γιατί στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανέδειξε την ελιά και το ελαιόλαδο σε πολιτισμικό αγαθό.

Όπως οι μεγάλοι ηθοποιοί ονειρεύονται μια μέρα να παίξουν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και οι δρομείς να τρέξουν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, έτσι και οι πραγματικοί λάτρεις της ελιάς και του ελαιολάδου σε όλο τον κόσμο έχουν ως όνειρο ζωής να διαγωνιστούν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Η Ελλάδα, που πρώτη ανέδειξε την ελιά και το ελαιόλαδο σε πολιτισμικό αγαθό, αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγικές δυνάμεις στον κόσμο, ενώ τα ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, η σπουδαιότερη ελληνική ποικιλία, η κορωνέικη, καλλιεργείται πλέον και σε πολλές άλλες χώρες που επιδιώκουν την παραγωγή ελαιολάδων υψηλού επιπέδου.

Το όνειρο της διεξαγωγής ενός διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα το 2016, με τη διοργάνωση του πρώτου AΤΗIOOC στην Αθήνα, τη μυθική γενέτειρα του ελαϊκού πολιτισμού.

Delphi
athena olive oil competition logo
athiocc logo

3ος Διεθνής
Διαγωνισμός
Ελαιολάδου

VINETUM EVENT MANAGEMENT
+30 210 766 0560
+30 210 766 0680

Created by all-restaurants | Powered by DataQube